ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ!

Υπάρχουν πολλά να διαβάσετε για το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας. Αλλά ποια μέθοδος λειτουργεί καλύτερα; Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε 5 βήματα για το σωστό πλύσιμο του αυτοκινήτου σας.

Όταν βγαίνετε με το αυτοκίνητό σας, εκτίθεται σε κάθε είδους ρύπανση. Η άμμος, τα έντομα, το αλάτι, η πίσσα, η σκόνη φρένων και η αιθαλομίχλη είναι μερικά από τα πολλά είδη ρύπανσης που μπορούν να παραμείνουν στο χρώμα του αυτοκινήτου σας. Μόνο με τα σωστά καθαριστικά και τις σωστές μεθόδους μπορείτε να απομακρύνετε αυτήν τη ρύπανση εύκολα και με ασφάλεια.

Ο, ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ:

- Αυτοκίνητο που χρειάζεται πλύσιμο

- Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

- Καθαριστικό τροχών

- Σαμπουάν

- 2 κουβάδες με σίτες βρωμιάς

- 1 γάντι πλύσης

- 1 πανί μικροϊνών

Συμβουλή: Μην πλένετε ποτέ το αυτοκίνητό σας στον ήλιο, το προϊόν μπορεί να στεγνώσει. Είναι καλύτερο να πλένετε το αυτοκίνητο όταν κρυώσει το χρώμα.

ΒΗΜΑ 1: ΠΡΟ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Πριν αγγίξετε το χρώμα με ένα γάντι πλύσης, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τη βρωμιά που βρίσκεται στο αυτοκίνητο. Πολλοί άνθρωποι ψεκάζουν πρώτα το αυτοκίνητο μόνο με ψεκαστήρα υψηλής πίεσης. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για την απομάκρυνση όλων των ακαθαρσιών.

Για να αφαιρέσετε σωστά όλες τις ακαθαρσίες, εφαρμόστε πρώτα ένα καλό προ-καθαριστικό στο στεγνό αμάξωμα του αυτοκινήτου. Οι χημικές ουσίες θα σέρνονται κάτω από τη βρωμιά και θα απομακρύνουν τη βρωμιά από το αμάξωμα. Το All Purpose Cleaner είναι πολύ κατάλληλο για αυτό. Το All Purpose Cleaner χαλαρώνει τη βρωμιά και επίσης τα έντομα αφαιρούνται εύκολα.

Συμβουλή: εφαρμόστε πάντα ένα προ-καθαριστικό από το κάτω μέρος στο πάνω μέρος του αυτοκινήτου. Εάν το ψεκάσετε από πάνω προς τα κάτω, το προϊόν θα έχει μικρότερο αποτέλεσμα. Το προϊόν μπορεί να μουλιάσει περισσότερο στο αμάξωμα και θα έχει περισσότερη ισχύ καθαρισμού.

Στη συνέχεια ξεπλένετε το αυτοκίνητο. Αυτό γίνεται επίσης από κάτω προς τα πάνω. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε ακριβώς πού έχετε ξεπλύνει και επίσης το προϊόν μένει εκεί που πρέπει για να κάνει τη δουλειά του. Ψεκάστε ολόκληρο το αυτοκίνητο έτσι ώστε να αφαιρεθεί όλη η βρωμιά από το αμάξωμα.

Στη συνέχεια, ψεκάστε τις ζάντες και τα ελαστικά σας με Red Iron. Αφήστε το να μουλιάσει για ένα έως δύο λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αν δεν έχετε πιεστικό μπορείτε να χρησιμοποιήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου με ισχυρό τζετ και πιθανώς μια βούρτσα.

ΒΗΜΑ 2: Πλύνετε το αυτοκίνητο με το χέρι

Αφού καθαρίσετε καλά το αυτοκίνητο, θα δείτε ότι δεν είναι ακόμη εντελώς καθαρό. Αυτό ονομάζεται στατικός ρύπος. Το χρώμα του αυτοκινήτου σας είναι στατικά φορτισμένο και προσελκύει βρωμιά. Δεν μπορεί να αφαιρεθεί με πιεστικό υψηλής πίεσης. Αυτή η βρωμιά μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με τριβή. Εάν χρησιμοποιείτε ένα καλό σαμπουάν και γάντι πλύσης, αυτή η βρωμιά μπορεί ευτυχώς να αφαιρεθεί χωρίς ξύσιμο.

Γεμίστε έναν κάδο με την καθορισμένη ποσότητα σαμπουάν και προσθέστε ζεστό νερό. Βάλτε μια σίτα ρύπου στο κάτω μέρος του κάδου για να πιάσετε τη βρωμιά που βγαίνει από το γάντι πλύσης. Αυτό ελαχιστοποιεί τις γρατζουνιές που μπορεί να εμφανιστούν κατά το πλύσιμο. Βάλτε το γάντι πλύσης στον κάδο. Πλύνετε το αυτοκίνητο από πάνω προς τα κάτω. Το κάνετε αυτό επειδή η χειρότερη ρύπανση είναι χαμηλά στο αυτοκίνητο. Πλύνετε τα μέρη του αυτοκινήτου εν μέρει κατά τη διαμήκη κατεύθυνση, για να βεβαιωθείτε ότι δεν παραλείπετε εξαρτήματα. Δεν είναι απαραίτητο να ασκήσετε μεγάλη πίεση στο χρώμα. Μόλις πλύνετε ένα μέρος, ξεπλύνετε καλά το γάντι πλύσης στον κάδο. Η σίτα ρύπου θα συγκρατήσει το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για κάθε μέρος του αυτοκινήτου μέχρι να τελειώσετε.

Για πιο πολυτελές πλύσιμο, ένα σύστημα με δύο κάδους χρησιμοποιείται συχνά για να ελαχιστοποιηθεί περαιτέρω ο κίνδυνος γρατσουνιών. Σε αυτό το σύστημα δύο κουβάδων έχετε έναν κουβά με καθαρό νερό και έναν κουβά με αραιωμένο σαμπουάν. Και οι δύο κάδοι περιέχουν σίτες ρύπου. Μετά από κάθε πλυμένο μέρος ξεπλύνετε πρώτα το γάντι πλύσης στον κουβά με το νερό και στη συνέχεια βάζετε το γάντι πλυσίματος στον κάδο δύο που περιέχει το σαμπουάν. Με αυτόν τον τρόπο το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς θα παραμείνει στον πρώτο κάδο.

ΒΗΜΑ 3: ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Είναι καλύτερο να ξεπλύνετε το αυτοκίνητό σας με πίδακα νερού χαμηλής πίεσης. Όταν χρησιμοποιείτε υψηλή πίεση, θα έχετε μια ομίχλη πολλών μικρών σταγονιδίων που είναι πιο δύσκολο να στεγνώσουν. Επειδή τα σαμπουάν μας έχουν υδατοαπωθητικές ιδιότητες, θα δείτε ότι η μεμβράνη νερού πέφτει ομοιόμορφα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται πλέον σκούπισμα.

ΒΗΜΑ 4: ΣΤΕΓΝΩΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε καθαρισμένο νερό, ή ακόμα καλύτερα, νερό ώσμωσης, θα πρέπει να στεγνώσετε το αυτοκίνητο για να αποφύγετε τους λεκέδες. Αυτό λειτουργεί πολύ καλά με πανί μικροϊνών ή σαμουά μικροϊνών. Αυτός είναι ένας συνδυασμός σαμουά και πανί μικροϊνών. Βρέξτε καλά το πανί και στύψτε το. Σκουπίστε το αυτοκίνητο με το πανί, ξεκινώντας από την οροφή και δουλεύοντας προς τα κάτω. Στύψτε καλά το πανί.

ΒΗΜΑ 5: ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Όταν το αυτοκίνητό σας είναι καθαρό και στεγνό, μπορείτε να δώσετε στο αυτοκίνητο μια επιπλέον ώθηση με το Swifter. Το Swifter φροντίζει τη βαφή, αφαιρεί τυχόν λεκέδες νερού και δίνει μια βαθιά λάμψη.

Συμβουλή: Μην ξεχάσετε να πλύνετε επίσης το μέσα μέρος που κλείνει η πόρτα! Και προστατέψτε τα με το Swifter. Έτσι έχετε πάντα καθαρό και προστατευμένο κάλυμμα πόρτας.