ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου κατά τους θερινούς μήνες και αντίστοιχα χαμηλές τους χειμερινούς, αποτελούν τον μεγαλύτερο εχθρό του δέρματος.

Το δέρμα πρέπει να καθαρίζεται και να ενυδατώνεται τακτικά, γιατί η σκόνη και η βρωμιά εισχωρεί στους πόρους και δημιουργεί σκασίματα στην επιφάνειά του.

Το δέρμα είναι φυσικό υλικό και απαιτεί διαφορετική προσέγγιση για τη φροντίδα και τον καθαρισμό του. Το δέρμα χρειάζεται τεχνική και γνώσεις αλλά και ειδικά προϊόντα για να παραμείνει καθαρό και υγιές! Δεν είναι τόσο απλό όσο ένα απλό πλύσιμο ή σκούπισμα του εσωτερικού. Απαιτεί εξειδικευμένα και δοκιμασμένα προϊόντα για να διατηρήσει το χρώμα και την ελαστικότητά του. Διαβάστε σε αυτό το 'Insight' πώς να καθαρίζετε, να μεταχειρίζεστε και να προστατεύετε το δέρμα στο αυτοκίνητό σας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ;

Τα δερμάτινα καθίσματα αυτοκινήτου ξεθωριάζουν, στεγνώνουν και φθείρονται από την καθημερινή χρήση, γι' αυτό είναι σημαντικό να «ταΐζετε» τακτικά το δέρμα. Τα προϊόντα μας (Soother της Polarchem και Leather Cream της Cartec) περιέχουν ουσίες που διεισδύουν βαθιά στο δέρμα. Όσο πιο βαθιά διεισδύει το προϊόν, το δέρμα τρέφεται καλύτερα και γίνεται πιο ελαστικό. Έτσι φαίνεται πιο φυσικό και πιο υγιές.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ;

Χρησιμοποιήστε το Soother ή το Leather Cream κάθε 4 έως 6 μήνες περίπου. Απλώστε ένα παχύ στρώμα, από το προϊόν που επιλέξατε, με ένα μαλακό σφουγγάρι και αφήστε το για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε το απαλά με ένα πανί από μικροΐνες. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση ένα πανί με κοντό τρίχωμα.

Το Soother και το Leather Cream έχουν επίσης καθαριστική δράση σε ελαφριά βρωμιά, με άριστα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που η επιφάνεια είναι αρκετά λερωμένη, συνιστάται να καθαρίσετε πρώτα το δέρμα με το Carpet Up.

Εκτός από τον ελαφρύ καθαρισμό, τα 2 προϊόντα παρέχουν επίσης και προστασία. Μετά την εφαρμογή και τη θεραπεία, αφήνουν ένα προστατευτικό στρώμα στο κάθισμα του αυτοκινήτου χωρίς όμως να αφήνουν λιπαρότητα. Επίσης, προστατεύουν μεταξύ άλλων από υπολείμματα τροφών αλλά και από βρώμικα ρούχα που έρχονται σε επαφή με το κάθισμα συχνά.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη δέρματος. Οι διαφορές αφορούν κυρίως στο πόσο πορώδες είναι το δέρμα. Πορώδες σημαίνει πόσο ανοιχτή είναι η δομή του δέρματος και πόσο εύκολα απορροφάται το προϊόν. Το Soother και το Leather Cream μετά από αρκετές δοκιμές, είδαμε ότι απορροφώνται ικανοποιητικά σε όλους τους τύπους δέρματος. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα είδη από δέρμα όπως μπουφάν, παπούτσια, ένα δερμάτινο πουφ και, φυσικά, σε καθίσματα αυτοκινήτου. Τελικά, τα προϊόντα επιτυγχάνουν καλά αποτελέσματα σε όλους τους τύπους δέρματος.

ΣΥΜΒΟΥΛEΣ

  • Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι κατά την εφαρμογή. Εάν χρησιμοποιείτε πανί από μικροΐνες, θα απορροφήσει περισσότερο προϊόν το ύφασμα αντί για το δέρμα.
  • Μη βρέχετε τα δερμάτινα καθίσματα όταν τα καθαρίζετε. Χρησιμοποιήστε μόνο το κατάλληλο καθαριστικό και το πανάκι. Εάν χρειαστεί να καθαρίσετε και δεν έχετε καθαριστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελάχιστα υγρό και πολύ καλά στυμμένο πανάκι.
  • Ο μεγαλύτερος εχθρός του δερμάτινου σαλονιού είναι η ζέστη. Αποφύγετε τον χειμώνα την υπερβολική χρήση του κλιματισμού στην καμπίνα.
  • Το καλοκαίρι μην μπαίνετε βρεγμένοι από τη θάλασσα στο αμάξι. Καλύψτε τα καθίσματα με πετσέτες. Το αλάτι του θαλασσινού νερού δημιουργεί σκασίματα και φθορές.
  • Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσπαθήστε να παρκάρετε στη σκιά και να προστατεύετε τα καθίσματα από τον ήλιο χρησιμοποιώντας καλύμματα. Με αυτόν τον τρόπο προλαμβάνετε τα σκασίματα και τη δημιουργία πτυχών που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.
  • Τακτικό ξεσκόνισμα. Η σκόνη είναι ένας επιπλέον παράγοντας που αλλοιώνει τα δερμάτινα σαλόνια. Έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στους πόρους του δέρματος και να δημιουργεί σκασίματα στην επιφάνεια του.