Αλάτι στους δρόμους: Η καταστροφή του αυτοκινήτου

Το αλάτι που ρίχνουν οι Αρχές στους χιονισμένους δρόμους κολλά σαν μαγνήτης στο αυτοκίνητό μας και μπορεί να προκαλέσει διάβρωση.

Τα περισσότερα μέρη και εξαρτήματα των αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου του αμαξώματος, της ανάρτησης και πολλά άλλα, είναι κατασκευασμένα από ατσάλι. Το ατσάλι είναι ένα κράμα σιδήρου με άνθρακα και όταν ο σίδηρος έρχεται σε επαφή με νερό και οξυγόνο, δημιουργείται μια χημική αντίδραση που είναι γνωστή ως σκουριά (οξείδωση σιδήρου).

Το αλάτι από την άλλη, επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας σκουριάς σε γυμνά μέταλλα, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι ο συνδυασμός των δύο είναι “θανατηφόρος” για το αυτοκίνητο.

Η σκουριά εμφανίζεται πρώτα στους μεταλλικούς μεντεσέδες και τα εξαρτήματα της ανάρτησης στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Συνήθως, το χρώμα σε ένα αυτοκίνητο θα προστατεύσει το αμάξωμα περιμετρικά. Ωστόσο, εάν το χρώμα είναι ταλαιπωρημένο για οποιονδήποτε λόγο, είναι πιθανό να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία σκουριάς. Τα χαμηλότερα τμήματα του αυτοκινήτου σας είναι πιο πιθανό να “προσβληθούν” από σκουριά, καθώς είναι ευάλωτα σε διάφορα πετραδάκια που πετάγονται κατά την οδήγηση.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάμποσα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την διάβρωση του αυτοκίνητου σας:

Κερώστε το αυτοκίνητό σας πριν από τον χειμώνα. Η χρήση ειδικών προστατευτικών και κεριού το φθινόπωρο θα βοηθήσει να δημιουργηθεί το απαραίτητο προστατευτικό φιλμ στο αμάξωμα του αυτοκίνητου.

Πλένετε συχνά του αυτοκίνητό σας. Το πλύσιμο δεν καθαρίζει μόνο βρωμιές, αλλά διώχνει και το αλάτι των δρόμων. Προσπαθήστε να καθαρίσετε καλά την περιοχή του πατώματος, τους θόλους και φυσικά τα μασπιέ.

Μην κινείστε πίσω από εκχιονιστικά. Η κίνηση πίσω από ένα εκχιονιστικό μηχάνημα σε έναν χιονισμένο δρόμο είναι ευλογία Θεού, αλλά να ξέρετε ότι δεν καθαρίζει απλά τον δρόμο, ρίχνει και αλάτι.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό αμέσως μόλις τα χιόνια λιώσουν και το αλάτι φύγει από τους δρόμους, να προβούμε σε ένα προσεκτικό καθάρισμα του αυτοκινήτου μας

Επομένως:

– Αφιερώνουμε χρόνο να πλύνουμε εξωτερικά το αυτοκίνητο για να φύγει το αλάτι που έχει κατακαθίσει πάνω στα διάφορα τμήματα του αμαξώματος

– Κατευθυνόμαστε σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων για να σηκώσουμε το όχημά μας και να καθαριστεί από κάτω

– Ζητάμε από τον εργαζόμενο του πλυντηρίου να πλύνει με πίεση στα πιο ευαίσθητα τμήματα του αυτοκινήτου όπως είναι οι θόλοι των τροχών, η εξάτμιση και κάτω από τον κινητήρα