ΤIPS ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!

Μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, ήρθε η ώρα να κανονίσουμε τις πολυπόθητες καλοκαιρινές μας διακοπές.

Λίγο πριν φύγουμε για την παραλία, εννοείται ότι με ένα σέρβις θα εξασφαλίσουμε ότι ο κινητήρας και το λάδι είναι …στα «καλά» τους, όμως μήπως ξεχνάμε κάτι άλλο;

Το αυτοκίνητο όμως δεν είναι μόνο τα μηχανικά μέρη. Είναι το χρώμα του, το δέρμα ή το ύφασμα στο σαλόνι, αλλά και τα πλαστικά του ταμπλό και του εσωτερικού γενικότερα. Ακόμη και αν δεν σας φαίνονται σημαντικά τα παραπάνω, σκεφτείτε καλύτερα και αναθεωρήστε γρήγορα! Ο καλοκαιρινός ήλιος και η ζέστη -που πολλές φορές μπορεί να φτάσει και πάνω από τους 50+ βαθμούς-  προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημίες και μπορεί να καταστρέψει το αγαπημένο σας αυτοκίνητο.

Tip No1: Καθάριζέ το συχνά!

Η έντονη ηλιοφάνεια, οι υψηλές θερμοκρασίες και γενικά η ζέστη, αλλοιώνουν το χρώμα του αυτοκινήτου, ξεθωριάζοντάς το ή κάνοντάς το να φαίνεται θαμπό. Ακόμη και αν η βρωμιά δεν είναι φανερή, μικροσωματίδια σκόνης και αλάτι από τη θάλασσα βρίσκονται  εκεί! Επιπλέον, οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου, «σφραγίζουν»  κατά κάποιο τρόπο αυτή την αόρατη βρωμιά, εγκλωβίζοντας τη στην επιφάνεια του οχήματος. Ο πιο απλός τρόπος για να το αποτρέψετε αυτό είναι να το πλένετε συχνά και επιμελώς, πάντα με τα κατάλληλα καθαριστικά προϊόντα, που φροντίζουν και προστατεύουν το χρώμα, διατηρώντας το ζωντανό!

Extra tip: Φροντίστε να έχετε καθαρά τα τζάμια του αυτοκινήτου ώστε να μη συσσωρεύονται ακαθαρσίες και να μπορείς να τα «κατεβάζετε» άνετα. Δείτε τα προϊόντα που σας προτείνουμε ΕΔΩ.

Tip No2: Κέρωσε το αυτοκίνητο

Το κέρωμα δεν αποτελεί μόνο προστασία για τον χειμώνα, για να φεύγουν τα νερά από τις επιφάνειες όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Είναι εξίσου απαραίτητο και το καλοκαίρι, γιατί προσθέτει μία επιπλέον ασπίδα προστασίας στο χρώμα, αποτρέποντας τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου να εισχωρήσουν στη βαφή του αμαξώματος. Η προστασία με κερί, χειμώνα – καλοκαίρι όχι μόνο θα ενισχύσει το χρώμα του αλλά θα σας γλιτώσει από περιττές ενέργειες μετέπειτα!

Tip No3: Λίπανση δερμάτινων ταπετσαριών

Τα αυτοκίνητα με δερμάτινο εσωτερικό είναι σίγουρα εντυπωσιακά αλλά η επένδυση με δέρμα πρέπει να προστατεύεται και να ενυδατώνεται με ειδικά προϊόντα για να μην «ξεραθεί»! Και αυτό γιατί, αν το δέρμα ξεραθεί, θα σκάσει, με συνέπειες… υψηλού κόστους. Όσοι έχουν δερμάτινα σαλόνια πρέπει να τα καθαρίζουν κάθε βδομάδα σχολαστικά με ειδικά καθαριστικά, για να απομακρύνουν τη βρωμιά από τους πόρους του, ενώ μία φορά το 3μηνο είναι απαραίτητη η λίπανση του με μαλακτικά που επαναφέρουν την ελαστικότητα και τα προστατεύουν από τον ήλιο.

 

Tip No5: Λεκέδες από στάθμευση σε σκιά δένδρων

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από την προστασία ενός πυκνού φυλλώματος τις ηλιόλουστες μέρες, ειδικά τις μεσημβρινές ώρες. Δυστυχώς όμως, η χαρά της επιβίβασης σε ένα αυτοκίνητο που διατηρήθηκε σχετικά δροσερό, συχνά συνοδεύεται από δυσάρεστες εκπλήξεις όπως, σταγόνες ρετσινιού (από κωνοφόρα δέντρα), κόλλας (από λεύκες) ή περιττώματα από  πουλιά, που συνήθως βρίσκονται στα δέντρα.

Η λύση είναι απλή: Επάλειψη με ειδικό υγρό!
Ένα εντελώς ακίνδυνο υγρό που αποκρούει όλες τις βρωμιές. Με «το κέρωμα», όλα τα παραπάνω φεύγουν απλά και εύκολα με λίγο νερό και η βρωμιά δεν μπορεί να «ριζώσει». Με τον ίδιο τρόπο οφείλουμε να προστατεύσουμε και τις ζάντες. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, πως η μαύρη σκόνη λόγω της χρήσης των φρένων, ειδικά το καλοκαίρι, αφήνει βρωμιά που δύσκολα μπορεί να αφαιρεθεί!

 

Extra tip: Προσοχή στο αντηλιακό

Το αντηλιακό κάνει καλό στην επιδερμίδα των ανθρώπων και είναι απαραίτητο για το καλοκαίρι. Στην «επιδερμίδα» του αυτοκινήτου όμως δεν ταιριάζει καθόλου! Η χημική του σύσταση αφήνει λιπαρούς λευκούς λεκέδες τόσο στα μεταλλικά, όσο και στα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου και πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί αν παρέλθει αρκετός χρόνος. Προσέξτε το χρώμα, τα πλαστικά και τις ταπετσαρίες σας και καθαρίστε τα αμέσως, πριν τα συστατικά του αντηλιακού προκαλέσουν φθορές!

Καλές διακοπές!