ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Ποιος δεν αγαπά ένα καθαρό, λαμπερό αυτοκίνητο; Σίγουρα μας προσφέρει οδηγική απόλαυση και ανεβάζει τη διάθεσή μας αλλά όχι μόνο! Υπάρχουν ακόμη περισσότεροι λόγοι για να διατηρήσετε το αυτοκίνητο καθαρό όλο το χρόνο. Ας δούμε πως το αυτοκίνητο μας θα παραμείνει καθαρό και στις 4 εποχές!

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΑΛΑΣ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ

Στις ψυχρές περιοχές όπου υπάρχουν χιονοπτώσεις, άφθονο αλάτι δρόμου απλώνεται το χειμώνα. Αυτό το αλάτι είναι επιβλαβές για το χρώμα του αυτοκινήτου αλλά και για τα ελαστικά. Εάν υπάρχουν μικρές ζημιές, όπως γρατσουνιές ή πέτρες στο χρώμα, οι συνέπειες μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστες. Το αλάτι έρχεται σε επαφή με το μη προστατευμένο μέταλλο, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σκουριάς. Εάν το προλάβετε εγκαίρως, η περισσότερη σκουριά μπορεί να αφαιρεθεί με το RED IRON. Επομένως, φροντίστε να πλένετε το αυτοκίνητο σας τακτικά το χειμώνα σε πλυντήρια αυτοκινήτων ή μόνοι σας!

ΑΝΟΙΞΗ

ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ: ΓΥΡΗ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΣΑΧΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

Την άνοιξη, ειδικά κατά τη διάρκεια ή μετά από μια περίοδο ηλιόλουστου και ξηρού καιρού, υπάρχει πολλή γύρη στον αέρα, ειδικά εάν υπάρχει ισχυρός ανατολικός άνεμος ενώ παράλληλα ένας ξηρός ανατολικός άνεμος πιθανόν να μεταφέρει και πολλή γύρη από το έδαφος. Ο άνεμος από το νότο μπορεί επίσης να μεταφέρει την άμμο Σαχάρας στην Ευρώπη ένα πολύ συχνό φαινόμενο στις μεσογειακές χώρες όπως η Ελλάδα. Η άμμος αυτή αποτελείται από μικροσωματίδια που θαμπώνουν και καταστρέφουν το χρώμα του οχήματος. Η συνήθως κίτρινη σκόνη ή  γύρη κάθεται στα αυτοκίνητα και στην περίπτωση ακόμη και μίας μικρής βροχής περιορίζει σημαντικά την ορατότητα του οδηγού. Καλό θα ήταν αυτή την εποχή να αποφύγετε τα ανοιχτά παράθυρα καθώς η γύρη που εισέρχεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου  είναι δύσκολο να αφαιρεθεί  και  μπορεί να προκαλέσει διάφορες αλλεργίες.  Επομένως, είναι σημαντικό να πλένετε καλά το αυτοκίνητο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά συχνά και επιμελώς την Άνοιξη.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Έντομα, ρητίνη δέντρων και ακτινοβολία UV

Το καλοκαίρι, το αμάξωμα, τα φανάρια και τα τζάμια του αυτοκινήτου γεμίζουν από χιλιάδες μικροσκοπικά έντομα. Εάν αυτά δεν αφαιρεθούν γρήγορα και σωστά, καίγονται στο βερνίκι του αυτοκινήτου και στη συνέχεια δημιουργούν ένα είδος ουλής στο χρώμα. Είναι πολύ σημαντικό να πλένετε και να απομακρύνετε τα έντομα από το αυτοκίνητο σας το συντομότερο δυνατό καθώς αυτή η ουλή μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με στίλβωση του χρώματος.  

Ένα επίσης συχνό φαινόμενο είναι η ρητίνη των δέντρων που πέφτει εάν για παράδειγμα, έχετε παρκάρει το αυτοκίνητο σας  κάτω από δέντρα για πολύ ώρα. Η ρητίνη είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και πιθανόν να αφήσει υπολείμματα ενώ αν βρίσκεται στα παράθυρα του αυτοκινήτου, μπορεί να επηρεάσει την ορατότητα του οδηγού. Χρησιμοποιήστε το TAR & GLUE REMOVER για να το αφαιρέσετε εύκολα χωρίς να γρατσουνίσετε την επιφάνεια!

Το καλοκαίρι, η ακτινοβολία UV είναι αρκετά ισχυρή και μπορεί να διεισδύσει στο στρώμα βαφής. Αυτό προκαλεί στέγνωμα του χρώματος και πιθανόν ρωγμές και σπασίματα. Εάν στο αυτοκίνητο σας έχετε εφαρμόσει κερί ή επίστρωση, αυτό δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV και δεν επιτρέπει την φθορά. Επιπλέον φροντίστε να μην αφήνετε περιττώματα πουλιών στο χρώμα του αυτοκινήτου για περισσότερο από μία μέρα, καθώς καίγονται γρήγορα όταν ο ήλιος λάμπει αφήνοντας λεκέδες που δύσκολα αφαιρούνται.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ: Η ΛΑΣΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Υπάρχει περισσότερη λάσπη στο δρόμο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου επειδή τις περισσότερες φορές βρέχει και τα φύλλα πέφτουν στην επιφάνεια του αμαξώματος. Η λάσπη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο χρώμα επειδή το ξύνει και προκαλούνται ελαφρές γρατσουνιές που αν και φαίνονται αχνά μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Σημαντικό είναι να καθαρίζετε τα τζάμια σας με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μην αφήνουν λεκέδες και άλατα από την βροχή που δυσκολεύουν την ορατότητα. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε αρχικά όσο μεγαλύτερη ποσότητα λάσπης μπορείτε με προσοχή και μετά να πλύνετε επιμελώς το αυτοκίνητο με γάντι μικροϊνών, σφουγγάρι ή επισκεφτείτε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΛΛΟΣ ENAΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα καθαρό αυτοκίνητο δεν είναι μόνο θέμα υγιεινής και ομορφιάς για εσάς που το οδηγείτε αλλά βοηθά και τους άλλους οδηγούς να σας διακρίνουν πιο εύκολα στο δρόμο. Ένα καθαρό και γυαλιστερό αυτοκίνητο έχει περισσότερη αντανάκλαση και παρατηρείται πιο γρήγορα από άλλους οδηγούς. Ταυτόχρονα μεγιστοποιείται η ορατότητα του ίδιου του οδηγού που μπορεί να βλέπει καλύτερα μέσα από καθαρά τζάμια και καθρέφτες.  Επιπλέον, τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με κάμερες και αισθητήρες σε διάφορα σημεία για να διευκολύνουν τους οδηγούς κατά την οδήγηση. Όταν υπάρχει βρωμιά στις κάμερες ή τους αισθητήρες αυτούς είναι πολύ πιθανό να μην λειτουργούν σωστά ή και να μη λειτουργούν καθόλου και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Εν ολίγοις, είναι πολλοί οι λόγοι για να πλένετε και να συντηρείτε το αυτοκίνητό σας σωστά όλο το χρόνο!